Новини

Редактор на "Бакхус" спечели сребърен медал на годишната среща на Международния ски клуб на журналистите

Бакхус 12 март 2009, 19:09

В гигантския слалом нашата колежка спечели среброто, като допусна пред себе си само шведката Марика Финсьо от в."Афтонбладет". Изпълнителният директор на в. "Лична драма" Юлиан Стоянов зае престижното четвърто място в категорията на младите мъже, където конкуренцията е смазваща. От отбора на Българския ски клуб на журналистите, който привлече внимание с красивите зелени екипи на българската фирма Diel, се представиха много добре също Любомир Бояджиев, част от доскорошния екип на "Бакхус" и журналист в Радио Франс Ентернасионал, както и Александър Богоявленски от Тринитикс медиа.
Общо девет български журналисти участваха в Абетоне с подкрепата на Автомотор корпорация, официален вносител на "Citroen" за България, Българския спортен тотализатор, на застрахователната компания "Кю Би И"- България, М-Тел, туроператорите "Александър тур" и винарската изба "Рачев и син", чието Vinissimo направи огромно впечатление сред вината на повече от 20 страни-производителки, дегустирани на "Вечерта на Нациите" в тосканския ски курорт, на която журналистите от цял свят представиха храните и виното на родните си страни.
230 мъже и жени от 35 страни в цяла Европа, Северна и Южна Америка, Австралия и Северна Африка, разделени в три възрастови групи - до 45 г., 45-55 г. и над 55 г., участваха в 55-ото издание на този най-стар форум за ски срещи, още от времето на "студената война", на журналисти от Изтока и Запада. Тъй като годишните срещи на СКИЖ, освен състезание, са най-вече място за откровена неформална размяна на мнения и професионални контакти, в тосканския ски център Абетоне се проведоха и интересни срещи и кръгла маса. А най-прочутите кулинарно-винени области в Италия - Тоскана, Пиемонт и Емилия Романя, устроиха забележителни Slow Food вечери и обеди, на които журналистите-скиори опитаха фини колбаси, уникални сирена, направени от малки производители, както и типични хлябове, супи, ястия и сладкиши, с които местните заслужено се гордеят.
Скиорите от световната журналистическа гилдия бяха искрено изненадани от красотата на планините, дължината и разнообразието на пистите и огромното количество сняг в Абетоне, стар курорт в Апенините, доста на юг от далеч по-известните Алпи. Разположен в провинция Тоскана, известна най-вече с уникалните си вина и храни, Абетоне се оказа още една скъпоценност в дарената с толкова богаства Италия.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK