Новини

Стинг ще продава собствено вино

Бакхус 16 март 2009, 12:23

Виното ще е предназначено основно за пазара във Великобритания и САЩ. От него ще бъдат произведени около 30 000 бутилки.

През 1997 г. Гордън Съмнър, известен като Стинг, купува "Ил Паладжио", вила от 16-ти век на 30 км от Флоренция. Той превръща околните 350 хектара в органична ферма, която произвежда също мед, зехтин, плодове, зеленчуци и тоскански салами.

"Когато дойдох тук, исках преди всичко да храня семейството си", казва бившият фронтмен на The Police. "Освен това исках да използвам селскостопански практики, които подхранват, а не изтощават земята, така че използвахме традиционните методи, премахнахме пестицидите, монокултурите и проработи - фермата е и градина".

Името на червеното вино още не е известено, но се знае, че ще е реколта 2007. Редом с мистериозното червено, избата на Стинг вероятно ще пусне кианти 2008 - ако ферментацията му протече според очакванията. Всички продукти от фермата на певеца ще се продават в магазини, които ще бъдат открити през юни на негова земя.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK