Новини

Завърши конкурсът Национална кулинарна купа 2009

Бакхус 18 май 2009, 14:43
Андре Токев

Пълнен пъдпъдък с фарш от свинско върху рататуй, лингуини от морков и сос "Бароло". Пистачио кекс, топъл фъч, и салата от червени плодове с балсамико. Това е менюто, което донесе на Петър Йоргов от гранд хотел "Димят" във Варна Националната кулинарна купа за 2009 г. Второто място беше отредено на Таня Витанова от "Метрополитън" София, и третото - на Иван Кирин от Блек Сий Рама Балчик.
В отборното състезание победители бяха представителите на ресторант "Кемпински" Банско, които на финалния кръг представиха скариди със сос холандез, мариновано филе от барбун и сос "бискю", свински павета азиатски стил с пролетни рулца и джинджер картофи, а Стоил Бациев от същия хотел спечели и отличието за сладкар за печеното си манго с розмарин и захар, сладолед от розмарин и сабайон с ягоди.
Второто място в отборното класиране беше отсъдено на сборния отбор Иван Кирин от Блек Сий Рама Балчик, Николай Василев от ресторант №13 Варна, и Ивайло Димитров от Сийсайд Варна, и третото - на представителите на ресторант "Вега" София - Александър Николов, Васил Стойчев и Карамфила Денкова.
Председател на журито беше Андрей Стоилов с членове Елица Божинова, Димитър Димитров, Тони Иванов, Стоян Кирин и Илиян Александров.
Състезанието се провежда за втора година в рамките на Пловдивския панаир, организира го Българската асоциация на професионалните готвачи.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK