Новини

Ново списание ще конкурира Wine Spectator и Decanter

сп. Бакхус 12 юни 2009, 16:35

38-годишният фламандски винен критик Филип Верхейден превърна страстта си към виното в амбициозен проект: стилно англоезично специализирано за вина списание. Името му е Tong (означава "език" на фламандски). Излиза на всеки четири месеца и се фокусира върху една тема. Първият брой излезе през март и беше посветен на совиньон блан-а. Вторият, който предстои да излезе в края на юни се е концентрирал върху тероара. Списанието не приема реклама, струва 28 евро, а абонаментът му за една година е 100 евро.

Филип Верхейден е работил като готвач, журналист в областта на храната и виното, издавал е и кулинарни книги. Има докторска степен по фламандска и холандска поезия, живее в Гент, отглежда пчели.

Запитан в интервю за "Wallstreet Journal" какво ще отличава списанието от Wine Spectator или Decanter, той отговаря:

"Нашето списание е с много по-органична, с почти "биологична" концепция. Всичко в него е свързано – от хартията, през шрифта до фотографиите. Например хартията, която използвахме в първия си брой за совиньон блан-а, беше гладка и твърда, а за броя за тероара - много по-грапава и плътна. Правим нещо като печатна версия на различните сортове вина".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK