Новини

В щата Алабама забраниха винен етикет с гола нимфа

Бакхус 29 юли 2009, 14:01

Агенцията за контрол на алкохола в щата Алабама забрани продажбата на бутилка вино с гола нимфа на етикета, съобщи NBC LA. Виното се казва Cycles Gladiator и е на Hahn Family Wines в Соледад, Калифорния.

Етикетът изобразява гола нимфа с разпилени коси, която лети покрай велосипед с крила. Основанието за решението на Агенцията идва от съществуващата забрана за етикети, които "изобразяват лица в неморални или чувствени пози".

А според сайта на винарната, www.cyclesgladiator.com, етикетът е постер на реклама на производител на велосипеди от 19 век. Cycles Gladiator, основана през 1891 г. в Париж, е един от десетките производители, които веднага откликват на настъпилата абсолютна мания за каране на колела.

Hahn Family Wines незабавно започнаха непланирана рекламна кампания, основаваща се на забраната: първите послания са "Banned in Bama" /Забрана в Бама/ и "Taste What They Can't Have in Alabama" /Опитайте това, което не могат в Алабама/.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK