Новини

Утре излиза новият брой на "Бакхус"

Албена Шкодрова 18 февруари 2010, 17:39

Докато проверява и сравнява близо 150 български ресторанта, екипът ни тази година попадна на някои още неоткрити съкровища. Вижте кои са те, а също и кои са любимите заведения на нашите читатели – специални хора със задълбочен интерес и вкус към храната - в късните новини на деня. Дотогава ще ви държим в напрежение с номинациите.

А докато чакате да научите къде да прекарате забележителни вечери през следващия месец, през този можете да се отдадете на домашни пиршества с най-добрите български червени вина на пазара. В този брой "Бакхус" събра най-интересните, дегустирани от панела на списанието през последната година и половина, и провери как те са се развили в бутилката през изминалите месеци. Получи се забележителна колекция от 35 вина, всяко от които може не само да се изпие с удоволствие, но и да послужи като подарък на приятел в чужбина (стр. 52 в списанието). Точно такива подаръци раздават в Швейцария, където отглеждат лозя по стръмните склонове на Алпите и гордо наричат вината си "героични". Там бутилка швейцарско вино е най-скъпият сувенир, тъй като то е почти невъзможно да се намери извън страната (стр. 46).

Човек винаги трябва да има готовност да извади оригинален подарък - дори на рождения си ден, какво остава в период на непрестанни, наслагващи се един върху друг празници. През 2010 г. например Трифон Зарезан и Свети Валентин съвпаднаха с китайската нова година. Докато нейното ехо продължава да отшумява, можете да видите как от пепелта на консервативната доскоро тайландска кухня се готви да излети ярка жар-птица (стр.). И ако се чудите кой от кого изостава, вижте как през това време Европа - от Антверпен (стр. 16 ) до София (стр. 20), още се бори с феномена "европейска китайска" кухня.

Албена Шкодрова
главен редактор

През 2010 г. списание "Бакхус" ще се разпространява всеки трети петък на месеца. Търсете го на щандовете за вестници и списания, с цена 5 лв.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK