С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Първият бизнес форум «Храни и напитки» мина с голям успех

Бакхус
15 Юни 2010, 12:38
Share Tweet Pin it Share

Форумът се проведе на 15 и 16 юни 2010 г в хотел "Шератон", и на него всички страни, свързани по някакъв начин с храните и питиетата, имаха възможност "да си сверят чаковниците". Подобно събитие се провежда за първи път у нас. Организатор беше Българският икономически форум, който получи подкрепа от Министерството на земеделието и храните и Евро-Ток България.

На форума бяха представени възможностите за финансиране на проекти по линия на Държавен фонд "Земеделие", Програмата за развитие на селските райони и Програма "Конкурентоспособност". Сред другите теми, които бяха обсъдени, бяха ролята на международните вериги за състоянието на българския пазар, като в нея беше представено за първи път изследване на маркетинговата агенция "Нилсен" върху потребителските нагласи на българите.

Специално място се отдели на проблема с опаковането и етикирането на храните и напитките, като обстойно се обсъдиха изискванията и стандартите при маркирането на продуктите.

Кръглата маса беше посветена на наболялата тема за качеството и безопасността на храните и напитките в България. В нея взуха участие директорът на дирекция "Държавен ветеринарно-санитарен контрол" Любомир Кулински, представители на министерството на здравеопазването и на министерството на земеделието и храните, председателят на Комисията за защита на потребителите Дамян Лазаров, водещи производители и представители на търговските вериги.

В рамките на двата дни бяха обсъдени темите за значението на добрата храна за развитието на туризма, България като нето вносител или нето износител на храни през следващото десетелетие, биопродукти и ГМ и други.


 


 

Share Tweet Pin it Share
3 Коментара
  • Anonymous
    автор
    20, 49, 21 Юни 2010, 20:49

    подкрепям авторите на двата коментара и само да допълня мненията им че всички които се занимават с хранителната индустрия и са окрупнени продават само химия и тровят всички ни. но съм сигурен че ще има след време закон с който ще можем да ги съдим аз съм оптимист.

    !
  • Anonymous
    съавтор
    17, 40, 15 Юни 2010, 17:40

    Точно казано !
    А пък за " дано имате и законова възможнаст да ги съдите " -Съвсем точно !? Да ама не ! Докато сте живи нямате да имате такава а след това "ни камилата, а пък камилларят съвсем ... 4
    Бъдете здрави и си носете новите дрехи !

    !
  • Anonymous
    автор
    16, 46, 15 Юни 2010, 16:46

    смях до сълзи,днес ще ни покажат всички измамници който продават сухо мляко,соя и соеви продукти,стабилизатори,растителни мазнини,набухватели и всички гадости който се ползват в хранителната индустрия и прочие.това е хубав повод да ги видите и да ги запомните и след години да знаете и да ги сочите с пръст че те най-много ви тровиха и ви съсипаха здравето и живота.така поне ще знаете кого да вините, а и дано имате и законова възможност и да ги съдите.

    !

Реклама »