Новини

Бордо излиза с "винено" приложение за iPhone през есента

Бакхус 09 август 2010, 18:44

Бордо реши да се отърси от "консервативния" си облик, като разработи специално приложение за iPhone, посветено на прочутите вина от региона. Според сп. Decanter безплатното приложение, което се очаква да бъде готово на 1 октомври, ще позволи на всеки притежател на iPhone "от Шанхай до Ню Йорк" да получава подробна информация за даден вид вино от региона на мига. За тази цел той просто ще трябва да снима винения етикет. Приложението разпознава отделните етикети и предоставя необходимите данни за тях - от сорта грозде, от който е произведено виното, до подходящи периоди за консумация и удачни съчетания с храни.

"Хората казват че Бордо е труден за разбиране и старомоден", отбелязва Кристоф Шато от Съвета на винарите в Бордо (CIVB), който се занимава с разработването на приложението. "Целта ни обаче е да помогнем на потребителите да разбират по-добре региона и да купуват по-охотно вината му", добавя той.

За да може да изготви приложението, Съветът разчита да получи подробна информация за всичките близо 20 хил. вина, които местните 9 хил. винарни предлагат, през август и септември, въпреки летните отпуски и наближаващия гроздобер за тази година. "Все пак производителите трябва да отделят само по 5-10 минути за качването на данните", посочва Шато.

Планираното приложение следва лансираната наскоро стратегия за "Утрешно Бордо", която цели да намали по-евтините "основни" видове бордо и да въведе опростена система за етикети.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK