Новини

Органични вина и зехтин от Италия представи VINOIDRUGI

Бакхус 12 септември 2010, 13:01

На 11 септември в столицата се проведе дегустация на органични вина с марката Terra Di Briganti и органичен зехтин Laureto, организирана от онлайн-магазина за вино VINOIDRUGI.

По време на събитието гостите имаха възможност не само да дегустират продуктите, но и да се запознаят с представителите на двете италиански компании, както и с технологиите, традициите и областите на производство на органичните продукти.

Terra di Briganti е малка семейна винарна, разположена на няколко километра от Беневенто (в близост до Неапол), разчитаща основно на традиционни начини за отглеждане на лозя и правене на вино. Пълният цикъл на производство - от суровините до крайния продукт, се контролира, гарантира и сертифицира от "Почва и здраве" за биологични продукти.

Компанията Laureto, също разположена в близост до Беневенто, произвежда студено-пресован зехтин от местни сортове маслини като Ortice и Ortolana още от 1925 г. насам. И до днес маслините се събират ръчно и се пресоват с каменни плочи, придавайки по този начин ниска киселинност и деликатен аромат и вкус на зехтина.

Откритият наскоро онлайн-магазин на VINOIDRUGI се специализира в продажбата не само на вина от Италия, но и от Франция и Южна Африка.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK