Новини

Първият CASAVINO във Варна отвори врати

Бакхус 19 септември 2010, 12:34

С ексклузивно винено парти, последвано от масова винена дегустация отвори врати първият магазин на веригата CASAVINO във Варна.

На 16 септември, ден преди официалното му откриване, разположеният на ул. "Иван Вазов" 43 магазин-склад за вино посрещна около 40 варненци със специално отношение към напитката за дегустация. Шестте специални предложения включваха шампанското с царствена история Louis Roederer Brut Rose Vintage 2005, чилийското Casa Lapostolle Clos Apalta 2006, и тосканското Casanova di Neri Brunello di Moltanchino Tenuta Nuova 2003.

Селекцията беше представена от Стефка Свещарова – председател на Българска асоциация на сомелиерите и виноценителите. Ордьоврите, подбрани към вината, бяха дело на ресторант на годината за 2010 – "Акант Руж".

Ден по-късно, официалното откриване на магазина премина с масова дегустация на вина от цял свят и специална програма. Ути Бъчваров представи пред любителите на виното в морската столица три подбрани вина от селекцията на CASAVINO, подходящи за кулинарните му импровизации на тема гъби. Като специална изненада, ястията включваха и 1 килограм български черен трюфел.

Китаристът на група ФСБ Иван Лечев пък представи виното, което e открил благодарение на CASAVINO - Catena Malbec. "Това ще е любов за много време напред", обяви той пред гостите на събитието.

"Нашата цел е да ви кажем, че виното е проста работа – то само трябва да се пие", отбеляза пред гостите собственикът на веригата Филип Харманджиев. Той посъветва посетителите на CASAVINO Варна никога да не повтарят една и съща марка вино, тъй като многообразието от марки и вкусове в този бранш е огромно и не си струва да се губи време.

"CASAVINO е все още в инвестиционна фаза – гоним национално покритие на бранда", заяви изпълнителният директор на веригата, Радослав Николов. "След Варна – до края на годината – предстои да открием шести магазин – този път в Пловдив. А през 2011 година планираме да открием още три магазина".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK