Новини

Във Франция се появи детска книга за винарството

Бакхус 20 септември 2010, 14:15

Съвсем скоро из френските книжарници ще се появи първата по рода си детска книга, посветена на винарството, обяви сп. Decanter. Според авторите на "Лозя и вина: цял един свят за откриване", Сандрин Дюклос и Сесил Галино, книжката е предназначена за деца на възраст между 7 и 12 години и основната й цел е да ги запознае по-отблизо с уникалните винени традиции на страната им. "Заради драконовите закони за алкохола във Франция децата не получават достатъчно информация за културната роля на виното", заяви редакторът Еманюел Гарсия на официалното представяне на новото издание. Тя същевременно подчерта, книгата не промотира самото вино, а културата, свързана с него.

С помощта на ярки илюстрации книгата представя историята на френските вина и винарство от римски времена до наши дни, като особен акцент се прави върху природната съобразност на този занаят.

Първоначалният тираж на "Лозя и вина" е 200 хил. бр., като издателството Editions Mama Josefa планира и ограничен износ за Квебек и други френско-говорящи страни. В близко бъдеще книгата може да бъде преведена и на английски.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK