Новини

Рецепти-картички за здравословен живот

Бакхус 13 октомври 2010, 11:56

Тези дни диетоложката Галина Толкингтън и дизайнерката Диана Шингарова представиха първия том от създадената от тях колекция от приятни и здравословни рецепти, озаглавена "Изкуството на истинската храна". Рецептите са оформени под формата на картички и са предназначени за почитателите на здравословния и активен начин на живот.

Кулинарните решения в сборника са лесни, бързи, вкусни, базирани на естествени продукти и могат да бъдат сготвени от всеки, дори никога да не е докосвал кухненски пособия. Картичките са подходящи за закачане с магнит върху хладилника, подканят към непосредствен контакт, като контрапункт на забравяните върху лавиците тежки кулинарни книги.

"Отне ни 3 години да подготвим първия том на "Изкуството на истинската храна". През цялото това време работихме с идеята колко важно за тялото и душата е да се храним с истинска храна", заяви Галина Толкингтън по време на представянето на книгата, което се проведе в столичния магазин CASAVINO Заимов.

Събитието даде начало на кулинарния фото конкурс "Здравословното е красиво". Всеки, който иска да сподели своите кулинарни умения, може да го направи на страницата във facebook на The Art of Real Food. В конкурса могат да участват снимки на ястия, приготвени по рецепти от "Изкуството на истинската храна". От този октомври в продължение на една година всеки месец ще бъде избирана най-атрактивната снимка, която ще получи автентична дървена кутия от The Art of Real Food, изработена Диана Шингарова. А през месец октомври 2011 г. една от 12-те най-добри снимки ще получи голямата награда на конкурса.

В завършения си вид кулинарното издание "Изкуството на истинската храна" ще се състои от осем тома. Първият, съдържащ 25 картички, вече е на пазара, а вторият се очаква да се появи в началото на ноември. Той ще представя традиционни и нови рецепти, подходящи за Коледните пости.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK