С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Гюнтер Грас създаде етикет за Фатория Нитарди

Бакхус
26 Октомври 2010, 13:05
Share Tweet Pin it Share

Етикетите на последната реколта от престижното Кианти Класико, произвеждано от тосканската винарна Фатория Нитарди, ще са дело на нобеловия лауреат Гюнтер Грас, писа сп. Decanter. Прочутият писател, който също така се увлича по изобразителни изкуства, е избрал да нарисува охлюв върху чепка грозде. Според собствениците на избата по този начин той удачно е обединил символ от творчеството си - много от произведенията му съдържат препратки към охлюва, като например издаденият през 1972 г. роман "Из дневника на един охлюв", заедно с този на винарството.

Етикетите, носещи името на германския автор, ще украсяват виното Касанова ди Нитарди, реколта 2008 г., което ще излезе на пазара този ноември. Така Грас се присъединява към дълъг списък от известни творци, създавали етикети за това вино от 1981 г. насам. Сред тях са имена като Фриденсрайх Хундертвасер, Хорст Янсен, Томи Унгерер и Йоко Оно.

Подобна концепция още от 1945 г. насам имат и прочутите вина на Шато Мутон Ротшилд. Творците, създавали етикети за известната изба, включват Миро, Шагал, Жорж Брак, Пикасо, Дали, Бейкън, Анди Уорхол, Кийт Харинг и Балтус.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »