Новини

Списание "Бакхус" отпразнува новата реколта български червени вина

"Бакхус" 22 ноември 2010, 17:49

На 18 ноември в ресторант Bunuel в София ценители на качествените български вина отпразнуваха заедно излизането на новата реколта червени вина. Всяка от четирите изби в събитието, организирано от списание "Бакхус", беше разположена в отделна зала на ресторанта. Гостите опитаха едни от най-интересните сред техните последните предложения на пазара, придружени от подходяща храна. Представители на избите разказаха за концепцията на продуктите си, както и за самите винарни.

Освен Пентаграм пино ноар 2009 и Бренди Каск 2007, "Черноморско злато" показаха и класното си Арте Анте 2007, което преди месец впечатли дегустационния панел на списанието.

В новата си линия вина Арс Лонга (която избата представи преди по-малко от месец), Домейн Бойар демонстрира любопитния сорт барбера, реколта 2009, а също така и каладок, в купаж с каберне фран и каберне совиньон реколта 2009.

Наред с познатите на винената публикарезерви Селектед 2007 и Мавруд 2007, гостите проявиха интерес и към новото Розе 2009 на изба Румелия, направено изцяло от каберне совиньон.

Сред предложенията на изба "Братя Минкови" се открои интересният купаж сира & вионие. "Технолозите ни оставиха червения сорт сира да ферментира върху ципите на бялото вионие. Така получихме аромати на праскова и кайсия върху основа от червени плодове.", разказаха представители на избата.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK