Новини

Кулинарната академия в Добрич излъчи първия си випуск готвачи

Бакхус 22 ноември 2010, 18:55
Дипломантите заедно с новия директор на академията, шеф Андреас Флекенстайн

Кулинарната академия HRC в Добрич тези дни излъчи първия си випуск от млади шеф-готвачи. Осемте дипломанти имат зад гърба си общо 36 месеца обучение, комбиниращо теория и практика в чуждестранни и български ресторанти. Повечето от тях вече практикуват специалността си у нас или в чужбина.

Първите възпитаници на академията получиха дипломите си на официална церемония на 18 ноември. Заедно с тях се дипломира и първият випуск бакалаври на Висше училище Международен колеж, в чиято сграда е разположена академията.

Церемонията беше последвана от коктейл, специално подготвен от настоящи студенти на Кулинарната академия. Вечерта приключи със специална "дипломантска" торта, украсена с осем готварски шапки с имената на димпломантите. Тя бе приготвена от един от новите преподаватели в HRC - шеф Инна Бадалова. Сред гостите на събитието бяха представители на партньорите на академията – Нестле Профешънъл и Електролукс профешънъл в лицето на Комекс ЕООД, както и членове на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Кулинарна академия HRC е първото училище за кулинарно изкуство в Източна Европа и е единствена на Балканския полуостров. Академията отваря врати през февруари 2008 г., като ссяка година там започват своето обучение две групи студенти. В момента вече се обучава шести випуск млади шеф-готвачи, а през месец март 2011 г. предстои и седмият прием.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK