Новини

Феран Адриа отвори тапас бар в Барселона

Бакхус 12 януари 2011, 16:33

Един от корифеите на световната кухня - испанецът Феран Адриа, реши да се насочи към по-широката аудитория и наскоро заедно с брат си Алберт отвори собствен бар за тапас и коктейли в Барселона, пише онлайн-изданието The Reader. Барът, който се казва 41 Degrees и се намира в квартала Паралело, предлага ястия, сходни с тези от легендарния ресторант на Адриа El Bulli. Но докато четиричасов банкет за двама в отличения с три мишленови звезди ресторант излиза към 500 евро без напитките, посещението на 41 Degrees ще е далеч по-поносима финансово.

Въпреки приемливите цени обаче далеч не всички желаещи ще могат да се насладят на новото заведение още от първото си идване, тъй като то не приема резервации. "Вероятно ще има големи опашки, но ще видим. Решихме, че не можем да казваме на хора, дошли в 19 ч, че трябва да си ходят не по-късно от 21 ч, например", заяви самият шеф-готвач.

Братята Адриа планират след месец да отворят още един тапас бар, разположен непосредствено до 41 Degrees. Заведението, което ще се казва Tickets, ще има около 50 седащи места и ще работи с резервации. Барът вече си има сайт - www.ticketsbar.es.

Миналата година Адриа обяви, че ще затвори El Bulli за срок от две години, след което ще го отвори под формата на иновативна лаборатория за нови кулинарни открития. Според наблюдатели една от причините за подобно решение е фактът, че разположеният в испанския град Росас ресторант напоследък губеше към 500 хил. евро на година.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK