Вина от Новия свят и морски продукти бяха акцент на втората поред тематична дегустационна вечер на сп. "Бакхус", която се проведе на 17 март в столичния ресторант Brasserie. Вината, представящи най-характерните или интересни сортове от Нова Зеландия, Австралия, Аржентина, Чили и Южна Африка, бяха подбрани от водещия на вечерта, винения консултант Вили Гълъбова. Автор на ястията, съпровождащи всяко от вината, беше готвачът от мексикански произход Робин Виляреал, който работи в софийския испански ресторант "Бодега".
Освен дегустация на съчетания като пино ноар от аржентинската изба La Celia със сьомга с традиционно български привкус или совиньон блан от новозеландската Mount Nelson с пушена и печена на грил змиорка върху канапе от тофу, вечерята включваше и кратки моменти на теория, поднесени от Вили Гълъбова, както и тематични игри. Наградите за тях предостави спонсорът на събитието, "Домейн Бойар".
Тематичните дегустационни вечери на сп. "Бакхус" в партньорство с италианските минерални води Acqua Panna и San Pellegrino се провеждат всеки трети четвъртък от месеца, всеки път с различен гост-готвач. Повече информация за тях може да се намери на http://www.bacchus.bg/browse.php?rubrid=1173.>
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights