Новини

Cook with the Chefs

Бакхус 23 март 2011, 13:53
Шеф Крис (вдясно) с ученик

Модерните на Запад готварски курсове имат шанса да наберат популярност и у нас. Това лято HRC Кулинарната академия в Добрич, която в момента е домакин на телевизионното шоу Lord of The Chefs, възнамерява да организира тридневни обучения, представящи различни кухни. В периода от юли до септември ще се провеждат курсове по френска и италианска кулинария, а между август и началото на септември ще има и курс по нова българска кухня, който ще представи модернизирани версии на традиционни ястия.

В случая с френската и италианската кухня става въпрос както за основните им принципи и похвати, така и за класически, но не съвсем лесни за изпълнение блюда като магре с деми глас и редукция от боровинки и профитроли или пък изработване на прясна паста.

Отделно ще има и двудневен курс по дегустиране и оценяване на вина и напитки и тяхното правилно съчетаване с храни, както и тридневно въведение в принципите на висшата кулинария и на професионалното обслужване.

Курсовете ще се състоят от теоретична част, демонстрации в специално оборудваната Демо зала на Академията, както и практически занятия в кухните й. Водещи ще са някои от преподавателите на HRC, сред които има имена като Кжищов Жишк (известен като шеф Крис сред учениците си) от Полша, работил в редица елитни ресторанти из Европа, сред които и такива с мишленови звезди.

Цените на курсовете варират между 150 и 220 лв. Подробна информация за тях, както и контакти за записване могат да бъдят видяни на сайта на Академията - http://bg.hrcacademy.com/262//default.ecms.

Кулинарна академия HRC е първото училище за кулинарно изкуство в Източна Европа и е единствена на Балканския полуостров. Академията отваря врати през февруари 2008 г., като ссяка година там започват своето обучение две групи студенти.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK