С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Копола ще прави вино заедно с експерт от Шато Марго

Бакхус
12 Април 2011, 17:03
Share Tweet Pin it Share

"Виненият експерт на Шато Марго Филип Баскол получи от Франсис Форд Копола предложение, което не можа да откаже". Подобна шега-препратка към култовия филм "Кръстникът" неизменно следва новината за бъдещото сътрудничество между американския режисьор и енофил и един от търсените винени професионалисти от Бордо.

Джансис Робинсън отбелязва в материала си по темата за в. "Файненшъл таймс", че основната задача на Баскол ще бъде да вдъхне нов живот в избата на Копола, разположена в долината Напа. Винарната Inglenook има историческо значение за региона, тъй като е една от първите там - основана е през далечната 1879 г. от финландския капитан Густав Ниебаум. Той лично докарал отбрани лозя от Европа за избата.

Копола купува дял от Inglenook още през 1975 г., с част от приходите си от "Кръстникът". Въпреки положените досега усилия обаче, избата все още не се е превърнала в най-добрия американски производител на вина в стил "Стар свят", както режисьорът обеща при закупуването й.

Присъединяването на Филип Баскол към екипа на Inglenook значително ще увеличи шансовете му за това, отбелязва Джансис Робинсън. Баскол, който е селскостопански инженер по образование, работи за Шато Барго от 1990 г. насам. Предвижда се той да поеме тазгодишната реколта на Inglenook, като името на ключовото й вино, Rubicon, ще бъде запазено. "Останах очарован от избата и околностите й, и бях приятно удивен от свежестта и комплексността на вината Inglenook реколта 1959 г.", заяви той в официално съобщение по повод новото си начинание. "Когато опитах проби от реколта 2009 г., окончателно се убедих в големия потенциал на мястото".

Share Tweet Pin it Share

Реклама »