Новини

България спечели пет медала на Mondial du Rosé

Бакхус 04 май 2011, 11:35

Българските изби Домейн Бойар и Едоардо Миролио си поделиха пет медала, единият от които златен, на провелия се наскоро световен конкурс за розета - Mondial du Rosé. Ежегодното събитие, организарано от Съюза на френските енолози, се проведе между 29 април и 1 май в Кан.

Златото отиде при Домейн Бойар, за виното от сорта марселан кюве Chanson Modernes. Винарната получи още три медала, сребърни, два от които за вина от новата й серия Chanson - каладок кюве Chanson Cabaret и пино ноар кюве Chanson Classique. Третият медал беше присъден за нейното пино ноар и сира Quantum.

Петият български медал отиде при Едоардо Миролио, за розето Spiral от серията Saint Ilia Estate.

В хода на тридневните дегустации журито на Mondial du rosé пробва над 900 розета от цял свят. По-малко от 10% от тях - 70 на брой - бяха удостоени със златни медали. Сред тях водещо място зае Франция, следвана от Испания. Постижения имаха и страни като Чехия, Словакия, Германия и Унгария.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK