Новини

Мавруд, мелник и букет - от "Едоардо Миролио"

Бакхус 17 юни 2011, 00:24
Н.Пр. Стефано Бенацо, посланик на Италия (вляво) и Едоардо Миролио

Избата "Едоардо Миролио" представи най-новото попълнение към винената си палитра - три червени вина от класически български сортове, обединени под марката "История без край". Представянето им се състоя в сряда, на гурме-коктейл в търговския център "Интерпред". Вината лично представи собственикът на избата, Едоардо Миролио. Заедно с него на коктейла присъстваше и синът му, Франко, както и над сто винени ценители от България и чужбина.

В новата серия влизат вината "Мавруд" 2009, "Мелник" 2009 и "Букет" 2010 - все сортове, създадени у нас преди близо 70 години. "България е страна с вековна история и традиции в сферата на лозарството и производството на вино. Ние можем само да се учим от тази история, а защо не и да възродим най-хубавото от нея и традицията да бъде продължена. Именно това е задачата на най-новия ни продукт - серията "История без край", заяви Едоардо Миролио.

Марката, чието име се изписва на латиница на етикетите, ще се изнася и за чужбина. Освен нея, в портфолиото на "Едоардо Миролио" и марките EDOARDO MIROGLIO, SANT’ILIA и SAINT ILIA ESTATE.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK