С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Енотека UNO се нареди сред топ 10-те ресторанта на Източна Европа

Бакхус
17 Юни 2011, 01:28
Share Tweet Pin it Share

Столичният ресторант Енотека UNO, който неотдавна беше отличен от "Бакхус" за винената си листа, се нареди и сред десетте най-добри ресторанти на Централна и Източна Европа съгласно класацията на унгарското издателство за гурме литература United Publishers Hungary. Имената на финалистите бяха обявени по време на официална церемония в Будапеща в началото на месеца.

Наградата CEEfood(Central and Eastern Europe Food) тази година ще се присъжда за пръв път - досега ежегодният конкурс на издателството е бил на национално ниво. Името на тазгодишния победител ще стане ясно едва в края на годината. Дотогава, за титлата "ресторант №1" на целия регионосвен Енотека UNO се борят чешкият ресторант La Degustation Boheme Bourgeoise, хърватският Valsabbion, полският La Rotisserie, унгарският Chateau Visz, румънският Heritage, сръбският Zaplet, словашкият Camouflage, словенският Pri Lojzetu и турският Müzedechanga.

Регионалното жури на конкурса се състои от 37 членове с експертни познания в ресторантския сектор. Те посещават анонимно всеки един от номинираните ресторанти, след което съставят оценката си въз основа на цялостните си впечатления от заведението.


Испанска седмица

От 16 до 22 юни в Енотека UNO със собствено меню ще гостува испанският шеф-готвач Франсиско "Пако" Мартинес. Той е собственик на ресторант La Criolla във Валядолид, отличен с наградата Pincho de Oro – най-голямото признание за ресторанти за тапас. Заедно със сомелиера си в Енотека UNO той ще представи и вина от избата на La Criolla, включваща класики от Испания, Франция, Италия и Австралия.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »