Новини

"Катаржина" взе шест медала на винения конкурс в Сан Франциско

Бакхус 23 юни 2011, 19:44

Двоен златен, четири сребърни и един бронзов медал получи избата "Катаржина Естейт" на приключилия наскоро конкурс San Francisco International Wine Competition (SFIWC). Състезанието, което се смята за едно от най-мащабните и авторитетни винени събития в САЩ, тази година се проведе за 31-ви път. По традиция SFIWC е затворено за широката публика. Журито на състезанието се състои от 50 души и е ръководено от американския винен критик Антъни Дайъс Блу.

В тазгодишното издание на конкурса Katarzyna Reserve 2008 се оказа сред вината, заслужили най-голямото му отличие - двойния златен медал. Преди няколко месеца виното получи и рекордните за България 89 точки от екипа на Робърт Паркър.

Четирите сребърни медали отидоха при Les Amandiers 2010, Question Mark Gold 2008, Question Mark 2009 и Reserve 2007, а бронзовото отличие - за Encore Syrah 2009.

"Катаржина" участва за четвърти път в SFIWC, като досега е получавала общо 25 отличия. Освен с 2 медала с двоен златен статус, избата е наградена с още 3 златни, 9 сребърни и 11 бронзови.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK