Новини

Осем готвачи, седем блюда и още толкова вина, на черноморски фон

Бакхус 19 юли 2011, 16:58

Осо буко с Хипноза мерло сингъл винярд 2007, Логодаж. Брюле от гъши дроб с Peter Lehmann Wildcard розе, Австралия. Мус от черни миди с левурда и Catena шардоне, Аржентина. И още - патешко магре с мед и трюфели, заса суши, сорбе от зелена ябълка с калвадос, шоколадов трюфел с мача... Това ще са част от ястията, които ще се появяват по масите на варненския ресторант DiWine по време на специална винена вечеря, замислена за края на август.

Събитието ще се състои на 20 август, а седемстепенното дегустационно меню ще бъде подготвено от осем различни готвачи, повечето от които са известни имена от българската кулинарна сцена. Сред тях са Андрей Стоилов от столичния хотел "Метрополитън", Николай Боруков от пловдивския "Фадо", суши-майсторът Петър Михалчев, Мариан Костов от хотел "Голдън бийч" в Златни пясъци, както и готвачът на DiWine Петър Йоргов. Всяко едно от ястията ще бъде придружено със специално подбрано вино.

Цената на куверта е 60 лв.
Повече подробности - на [email protected].

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK