Новини

Автентични български храни в Брюксел

Бакхус 10 октомври 2011, 13:31

Родопско бито сирене, крокмач от село Ракита, кисело мляко от средно-старопланински овце, биволски суджук и зелено сирене от Тетевенско - тези и други автентични български продукти ще бъдат представени пред европейски политици и дипломати в Брюксел на 11 октомври. Поводът е Официалният прием по случай Дните на Отворените врати, организирани всяка година от Комитета на Регионите. Тази година събитието ще предложи виртуална разходка из кулинарното многообразие на европейските региони.

България остава една от малкото страни от ЕС, където липсва кулинарно райониране. Недостиг на автентични храни у нас обаче все още няма, в което ще могат да се убедят гостите на приема в Брюксел. Те ще могат да опитат както традиционни продукти, така и ястия, приготвени лично от няколко изявени наши готвачи - председателя на Евто-Ток България Жоро Иванов, Ради Стамболов, Валери Нешов, Георги Георгиев, Борислав Паунов и Таня Правчанова. Българското участие в събитието е под патронажа на еврокомисаря Кристалина Георгиева.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK