Новини

В Германия гроздоберът започна с кражба

Бакхус 12 октомври 2011, 16:46
www.von-winning.de

Виненият свят никога не е бил лишен от криминална страна (при това достатъчно колоритна да поражда цели бестселъри като тези на Питър Мейл) - поредното доказателство за което е скорошната гръмка "гроздова" кражба в Германия. Става въпрос за около 2500 кг пино ноар, които неизвестни грабители под прикритието на нощта успели да оберат направо от лозя, разположени до градчето Дайдесхайм в региона Райнланд-Пфалц. Според пострадалата изба - известната в региона Von Winning, крадците явно са били от бранша, тъй като са използвали механична машина за гроздобер, а и са откраднали грозде, готово за бране. Нанесените финансови щети се изчисляват на над 100 000 евро.

Според собственика на Von Winning Щефан Атман престъплението ще бъде разкрито рано или късно, когато "някъде, някоя невзрачна иначе изба изведнъж произведе ненадминато вино". А списанието Winespectator дори измисли и специален термин за него - Kleptenbeerenauslese (буквално "откраднато бееренауслезе"), или КВА cuvée.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK