Новини

Кулинарната академия HRC участва в тапас-шампионат в Испания

Бакхус 07 ноември 2011, 15:47
Анна представя училището и страната ни заедно с преподавателя в академията шеф Едуардо Кортес от Мексико (в центъра).

Кулинарната академия HRC в Добрич за втора поредна година взима участие във финала на Международния Студентски Тапас Шампионат (Annual International Student Tapas Competition) във Валядолид, Испания. Академията - и България - са представени от Анна Павлова, която е в своя трети семестър на обучение. Нейната тапас-рецепта, включваща риба треска, зелени чушки и шафран, съдържаше както български, така и молдовски кулинарни елементи, тъй като самата Анна е от Молдова.

Международният Студентски Тапас Шампионат е част от Испанското национално тапас състезание за професионалисти. В студентската секция на състезанието вземат участие над 100 акредитирани училища от цял свят, 15 от които достигат до финала, който тази година стартира днес – на 7 Ноември и ще продължи четири дни. На финала всеки студент трябва да приготви тапас, вдъхновен от кулинарната култура на собствената си страна, но съчетан с типичната испанска традиция за това предястие, както и да подготви есе, описващо вдъхновението за рецептата.

Кулинарната академия HRC е единственият представител на Източна Европа в шампионата.

---

Академията, част от Висшето училище Международен колеж, е единственото по рода си кулинарно учебно заведение в България и на Балканския полуостров, обучаващо кулинарни професионалисти след средно образование. Обучението в академията продължава 2 години и включва както теоретично обучение и практика в България, така и два стажа в Европа, Близкия Изток или Южна Африка и САЩ. Академията съществува от 2008 година и вече има своите дипломирани специалисти в САЩ, Норвегия, Дания, Южна Корея и България.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK