С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Аниш Капур създаде етикет за Шато Мутон Ротшилд

Бакхус
13 Декември 2011, 15:27
Share Tweet Pin it Share

Провокативният британски скулптор Аниш Капур ще може да добави още едно признание към внушителната си творческа биография - наскоро неговото име се появи на етикет на Шато Мутон Ротшилд. Gouache inedite на родения в Индия Капур ще украсява етикетите на реколта 2009 на легендарната френска изба. Самата баронеса Филип дьо Ротшилд описа наситените пурпурни тонове на картината му пред сп. Decanter като олицетворение на виното, радостта и щастието - и по този начин, отлично описание на реколтата.

Капур се присъединява към цяла плеяда от изявени творци, украсявали вината на Шато Мутон Ротшилд още от 1924 г. насам. От 1945 г. "артистичните" етикети на избата са ежегодна инициатива. Сред художниците, канени през годините, са били Салвадор Дали, Пабло Пикасо, Марк Шагал, Жан Кокто и Анди Уорхол.

Миналата година честта да украси етикетите на реколта 2008 се падна на съвременния китайски художник Сю Лей, което мнозина изтълкуваха като реверанс към надигащия се китайски винен пазар.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Не го съблазнявай разсилния в сянка!

    http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ

    !
  • Anonymous
    автор
    05, 15, 02 Април 2013, 05:15

    Кмете, облизваш се покрай бордото? Няма лошо, дай един адрес да ти пратя армаган една бутилка!

    !

Реклама »