Новини

Не вярвай на политик с машина за хляб

Бакхус 02 октомври 2013, 13:39

Британският премиер Дейвид Камерън попадна в неловка ситуация, след като радио LBC подложи на проверка познанията му колко струва животът за обикновения избирател. Политикът успя да се измъкне от въпроса за цената на хляба в супермаркета с отговора, че той лично използва машина за хляб. Победата му обаче беше кратка, защото думите му навлякоха язвителния коментар на Стюарт Харис, журналист на "Гардиън".
"Никога не вярвай на човек, който използва машина за хляб - започва Харис. - Няма по-голяма досада от това да слушаш някой, който се хвали, че си прави сам хляба, а всъщност наблъсква всички съставки в машината и изчаква няколко часа. Това не е печене - това е делегиране на работа на робот. Хора като Дейвид Камерън никога не достигат до същността на правенето на хляб - той никога не си е цапал ръцете с лепкава, неподатлива тестена маса, никога не е месил, не се е въртял тревожно около фурната в очакване хлябът да се вдигне, никога не се е ядосвал за прегорената коричка и със сигурност никога не е изпитвал какво е плодът на труда ти да изчезне за трийсетина секунди в гърлата на трима души. Като признава, че вкъщи има машина за хляб, Дейвид Камерън тихомълком ни заявява, че се справя с проблемите като ги тропосва другиму и се измъква. И този човек ни е премиер! Със същия успех можеше да окове с вериги към кухненския плот у тях някое сираче да му пече хляба" - завършва леко приповдигнато Харис.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK