Новини

Храна в музея

Бакхус 30 октомври 2013, 17:18

Музеят за модерно изкуство в Тренто и Роверто откри ретроспективна изложба, посветена на хранителния дизайн. Сбирката има амбицията да представя най-добрите работи от последните десет години.

Според една от представените авторки -  Инга Нолке,"Хранителният дизайнер е артист, който работи с храна, без да има идея от готвене".

Дизайнът на храна е сравнително нова дисциплина - първата посветена на него изложба е открита в Барселона през 1997 от Martí Guixé. Неговата перспектива е мисленето за  храната като за ядивен дизайнерски продукт - обект, който и отрича, и се позовава на готвенето, традицията и гастрономията.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK