Новини

Модернистична кулинарна книга представя храната като изящен обект на изкуство

Бакхус 07 ноември 2013, 16:32

Книгата "Модернистичната кухня: Изкуството и науката на готвенето", публикувана през 2011, е променила начина, по който кулинарният свят гледа на храната. Според някои анализатори трудът издига молекулярната гастрономия на следващо ниво. Изданието включва 5 тома и 2400 страници, и украси библиотеките на редица изтъкнати шеф-готвачи и любители на изящното във всичките му проявления.

Тази есен малко преди истерията на коледното пазаруване на подаръци, съставителят Натан Мирволд пусна на пазара съкратена версия "Модернистичната кухня у дома", която има само 456 странци. Изданието съдържа най-важната и необходима информация, която един готвач трябва да знае за модернистичната кулинария, основните техники и похвати. За повече образност, обновената версия включва най-изразителните снимки от оригинала.

Тъй като фотосите притежават абстрактната красота на модернистично творение на изксуството, те станаха част от изложба, която може да бъде видяна до 14 февруари 2014 в Тихоокеанския научен център в Сиатъл.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK