С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Вкусна карта на София от "Мулти култи китчън" и "Компот колектив"

Бакхус
18 Ноември 2013, 15:54
Share Tweet Pin it Share

Сдружение "Мулти култи китчън" и "Компот колектив" организират първата по рода си мултикултурна карта на София на 30 ноември 2013 г. от 16:00 ч. във Виваком арт хол.

През последните две години доброволната инициативата "Мулти култи китчън" представи над десет автентични култури и кухни на весели неделни събития. Тази карта е следващата стъпка – малък гид за собствено опознавателно и вкусно пътешествие сред чуждите култури в София.

На хартиената и онлайн карта са поставени 26 обекта – автентични ресторанти и магазини за хранителни стоки, собственост на българи, бежанци, чужденци от ЕС и трети страни от общо 19 държави. Всички те споделят лични истории, разказват за любимите ястия от детството си, признават кое харесват в София и кое им липсва от родината и така ни стават близки. Тяхната история е илюстрирана от художниците на "Компот колектив".

По време на представянето ще имате възможност да се запознаете със собствениците на тези ресторанти и магазини, да разгледате изложбата с техните истории и да се убедите колко вкусна е нашата мултикултурна София.

 

Проектът е финансиран от програма "Култура" на Столична община и е реализиран с помощта на Фондация "Работилница за граждански инициативи".

Share Tweet Pin it Share

Реклама »