Новини

Документалният филм "История за храната и душата" с премиера в Амстердам

Бакхус 20 ноември 2013, 15:01

Българският филм "История за храната и душата" на режисьора Тонислав Христов ще има премиера на Международния документален филмов фестивал в Амстердам (20 ноември -1 декември).

"История за храната и душата" е съвместна продукция на България и Финландия, той разказва за село Сатовча и неговите 2021 жители, представители на различни етнически и религиозни групи: православни българи, мюсюлмани турци, помаци и евангелизирани цигани.

Филмът се фокусира около група от седмина мъже, които се събират "да бистрят политиката" и заявяват, че могат да решат всеки световен проблем над добро ястие.

Друга любима тема на споровете им са жените. Те казват, че всичко лошо идва от телевзията и тя е научила жените им да се карат с тях. Сред интервюираните има и мюлюманки , както и фиинландско семейство - първите туристи, останали в Сатовча повече от седмица.

Филмът е продукция на Артхаус Блокбъстърс и Борис Десподов.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK