Новини

За няколко часа в Каталуня

Бакхус 04 декември 2013, 16:24
Водите на Аква Пана и Сан Пелегрино, вината Анна де Кодорню Блан де Блан, Анна де Кодорню Брут Розе, Пасо Барантес Албариньо, Маркиз де Муриета Резерва съпровождаха вкусното каталунско меню.

Миналия четвъртък вечер мълниеносно разпродадените куверти доведоха голяма група любопитни и гладни гости на списание "Бакхус" в панорамния ресторант Zest в Suitе Hotel Sofia. Разнообразното и интересно четиристепенно меню от каталунската кухня беше разпалило въображението, а въведението на готвача още повече изостри апетита.

За всеобщо облекчение чудесната Esqueixada de bacallà  бързо се появи на масите пред гостите – свежа и специална, с внесената специално за събитието риба треска.

Escalivada catalana, яркото на вид предястие от печени патлаждани, чушка, лук и зехтин даде интересн поглед как познатите на балканските кухни продукти звучат в испанската.

Основното ястие имаше прелестно ефектен вид и разнежваше с апетитните морски аромати, които се надихага от късовете риба и едрата, розовееща се скарида. Те бяха пропили и в нежните картофки, и бяха поемани отново и отново с всяка хапка.

Финият, пухкав crema catalana завърши подобаващо ефектната вечеря, съпроводена от разнообразните по характер вина на партньора ни Бибендум. Дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino, които традиционно подкрепят много от събитията на списание "Бакхус", дадоха нужните глътки въздух и свежест на вечерящите.

Вярваме, че много от тях си отидоха в добро настроение, и със същите впечатления, с които останахме и ние - макар и да не е професионален готвач, Димитър Шопов създаде вечеря за 90 души точно като такъв, при това с очевиден талант. Това си бяха няколко часа в Барселона без да напускаме София.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK