С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Отвори врати първият хипермаркет само за български стоки

Бакхус
12 Декември 2013, 15:55
Share Tweet Pin it Share

Първият в страната хипермаркет само за български стоки бе открит вчера от земеделския производител Цанко Цанев в купената и реставрирана от него в оригиналния вид сграда на халите в Горна Оряховица. Голяма част от продукцията идва от собствените му стопанства.

Магазинът е първият в страната, който предлага продукти от напълно затворен цикъл на производството. Продаваните в Халите месо, колбаси и мляко са от фермите на фирмата-собственик "Планета 98", която си произвежда дори фуража за животните. "Планета 98" ЕООД е първата у нас, която се възползва от Наредба 26 на земеделското министерство, която от края на 2011 г. разрешава животновъди да могат да предлагат собствената си продукция на крайния потребител. Така се скъсява пътя до клиента, а месото е прясно и не е необходимо допълнително да се обработва или замразява.

В обновяването на Халите, които иначе са изцяло издържани във вида от откриването си през 1928 г, са вложени 1,5 милиона лева. Открити са 30 работни места.

Share Tweet Pin it Share
3 Коментара
  • Profile preview
    Нефертити
    15, 52, 25 Декември 2013, 15:52

    Приличат ми на внос.

    Предразсъдъците са за ограничените.

    ! Оценка
    -2
  • Profile preview
    izabell
    19, 38, 23 Декември 2013, 19:38

    Браво, района е подходящ-зеленчукопроизводителен е.

    ! Оценка
        +1
  • Profile preview
    ПАВЛА
    01, 34, 16 Декември 2013, 01:34

    Снимката не е от новооткрития хипермаркет, нали? :)

    При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.

    ! Оценка
    -2    +2

Реклама »