Новини

Шеф на годината 2013

Бакхус 18 декември 2013, 16:34
В ляво Албер Адриа, в дясно Дан Албърт

За трета година американското издание The Daily Meal раздава отличието Шеф на годината. Тази година си го поделят Дан Албърт и Албер Адриа.

Дан Албърт, който живее и работи в Ню Йорк, е избран за най-добрия шеф-готвач на Америка, докато Адриа, чиято сфера на действие е Барселона, е международният избраник на приза.

Албер е втори представител от фамилията Адриа, който постига международна известност на кулинарното поприще. Той е брат на Феран Адриа и рядък случай представители на една и съща фамилия да се изявяват в една и съща сфера.

Албер Адриа е собственик на ресторанти в Барселона, два от които с по една звезда на Мишлен. Удостояването си с наградата той коментира така: "Човек работи, за да е щастлив и да прави другите щастливи. Наградите са само следствие на това, нищо повече."

Дан Албърт наскоробе обявен за "бог на храната" от списание Time. Той е любител на сезонната кухня и устойчивото развитие. Също така е поборник на хуманни начини за добиване на деликатеса фоа гра.

Сред останалите претенденти за отличието са били: Алис Уотърс от Бъркли, Елена Арзак от Сан Себастиан, Алекс Атала от Бразилия и Йоши Таказава от Токио.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK