Новини

Британците се превръщат в нация от любители на кафето

Бакхус 03 януари 2014, 17:03

Обитателите на континентна сме наясно каква религия е чаят за британеца. Само че изследване на Grocer показва, че продажбите на чай са паднали с 6% за последните 12 месеца, докато потреблението на нескафе за същия период се е увеличило с 6,3%. Расте и интересът към домашните системи за кафе.
Ема Стърджис от Гардиън бие тревога, че британците се превръщат в нация кафепийци.
Според нея сънародниците й са затънали в дълбините на сладката млечна американска кафе култура. Онова, което консумираме навън рано или късно променя навиците ни у дома. Големите вериги дресираха англичанина да пие огромни чаши капучино или кафе с бита сметана, предлагано в четири ароматни разновидности - отбелязва авторката.
Пиенето на чай е друга работа и се подчинява на много по-точни стандарти. Всеки британски любител на чай, притежаващ две ръце и чайник, е прекарал години в усъвършенстване на идеалния метод. Двойки прекарват години в изнамиране на точната формула за взаимно удовлетворение. Чаят е най-добър когато е приготвен от вас или някой, обучен от вас. А това няма как да се усвои от някой разсеян барист.
Сам Уорд, от компанията Тaylors of Нarrogate се съгласява, че стандартният пазар на черен чай е в застой. "Превръщаме се повече в кафе култура, но не мисля, че вината е само в кафето. Хората не толкова спряха да пият черен чай, просто започнаха да купуват зелен и билков чай. Така че компаниите се преориентират да предлагат повече от тези разновидности."
Стърджис завършва саркастично, че накрая всеки получава своята чаша.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK