Новини

Супермаркет спира да продава шоколадчета край касите

Бакхус 28 януари 2014, 15:48

Търговската верига Лидл е забранила продажбата на сладки неща край касите във всичките си 600 магазина на територията на Обединеното кралство. Стъпката е предприета след анкетиране на родителите, подложени на мрънкане от потомците - пише Guardian.

Изследване на потребителските нагласи, проведено от Лидл, установило, че седем на всеки 10 клиенти предпочитат около касите да се продават несладки, полезни неща, вместо дъвки, бонбони и вафли. 68% от родителите признават, че децата им мрънкат от тях десертчета, докато чакат на касите, а 66% признават, че се поддават на натиска и купуват.

В анкета, проведена от Guardian, 82% от читателите гласуват "за" премахването на сладките неща от коридорите с рафтове край касите.

Лидл са първият супермаркет, който се решава на такава стъпка.

Рони Готшлих, управляващ директор на веригата за Англия, казва: "Ние знаем колко е трудно понякога да устоиш на мрънкането, затова махайки сладките неща от рафтовете край касите, улесняваме родителите да възнаградят децата си с нещо здравословно.

Забраната идва след като Националния форум по затлъстяването докладва, че до 2050 г. половината население на Острова ще страда от затлъстяване.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK