Новини

Любов и вино и на фермерския пазар

Бакхус 07 февруари 2014, 11:49

В средата на февруари за хубаво или лошо всичко е вино и любов. Не прави изключение и био пазара Римска стена. Тази седмица съботният пазар ще започне още в петък. На 14 и 15 февруари ще можете да отпразнувате св. Валентин и св. Трифон с качествени, естествени храни и вино.

В петък ще има каба гайди, а в събота - танци от клуб Лира, томбола приготвена от производителите, дегустации на вино, мед, сладка, хляб, сирене и сладкиши.

Ще можете да опитате малиново вино "Тръстена". Насажденията, от които то се произвежда, се намират до хижа Тръстеная близо до Лъкатник. Навремето там е имало манастир и още тогава монасите са правили вино от малини.

На традиционният съботен пазар ще гостуват и петима нови производители: пчелни продукти, Ботевградски регион, Чифлик Ливади, с кисело зеле и зелев сок, осолена сланина, свинска мас, месни бульони, Биотерра Ивайловград, със сусамово семе и тахан, ръж, пшеница, тиквено семе, Борис Иванов, Ивайловград, с горски мед (манов, полифлорен, смес), Мария Стойчева, Натурални Биопродукти, с диво жито и печива от него.

От профила си във Фейсбук организаторите от Хранкооп София ни препоръчват също Арт базар, който гостува в Bio Cafetto на ул. "Лавеле 19" на 11 февруари, вторник, между 16:00 и 21:00 часа.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK