Новини

Еrdinger Weissbier дебютира у нас

Бакхус 27 март 2014, 15:57

Немската пшенична бира Erdinger Weissbier е новото попълнение сред продуктите на "Карлсберг България". Бирата ще се предлага в бутилка от 500 мл., кен и 30 л. кег от класическия Hefe (вайс бира) вариант.

Маркетинг директорът на "Карлсберг България" Камен Алексов обясни, че двете основни "философски течения" при консумацията на бира в България са на чешка и на немска бира. След като има в портфолиото си като вносител чешката Budweiser Budvar, сега компанията е решила да го допълни и с немската пшеничена бира Erdinger. Освен това асортиментът на "Карлсберг" включва националните "Шуменско" и "Пиринско" и международните Carlsberg (внос) и Tuborg. "Карлсберг България" произвежда и предлага и сайдера Somersby.

Историята на Erdinger Weissbier датира от далечната 1886 г., през която започва строежът на пивоварната за пшенична бира в Ердинг, малко градче в сърцето на Бавария, на 40 км източно от Мюнхен. След няколко промени на собствеността през 1935 г. пивоварната е купена от Франц Бромбах. На 27 декември 1949 г. тя е кръстена Erdinger Weissbräu. В наши дни Еrdinger Weissbräu е най-големият производител на пшенична бира в света с годишна продукция около 1.7 млн. хектолитра.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK