Новини

Спортът е по-добрият начин децата да пораснат

Бакхус 01 април 2014, 10:07

Съюзът на пивоварите в България (СПБ) организира кампания под мотото "Спортът е по-добрият начин децата да пораснат. Родители, вие можете да повлияете". Целта е чрез насърчаване на спорта сред подрастващите да се ограничи ранната употреба на алкохол.

Според изследване, проведено миналата година у нас, 60% от запитаните 2200 ученици са заявили, че редовно пият бира, а 20% от анкетираните са се напивали поне веднъж месечно.

За изданието си от 2013 г. кампанията "Спортът е по-добрият начин децата да пораснат" е отчела добра чуваемост. Били са разпространени 10 хил. информационни брошури и стотици награди за най-активните участници.

За насърчаване на масовия спорт Съюзът на пивоварите продължава да дарява средства за подпомагане дейността на спортни клубове и организации, поддържане на общински спортни площадки и провеждане на събития и експертни консултации, насочени към предотвратяване злоупотребата с алкохол.

През 2013 г. в периода май-ноември, всеки вторник Съюзът на пивоварите е организирал безплатно за всички желаещи спортни тренировки за начинаещи и напреднали. За целта пивоварите са осигурили терени и професионални инструктори по волейбол, изправителна гимнастика, капоейра, кунгфу, баскетбол и зумба.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK