С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Забрана на електронните цигари на хора под 18 в САЩ

Бакхус
28 Април 2014, 15:57
Share Tweet Pin it Share

Американската агенция по храни и лекарства е предложила нови правила, според които електронни цигари няма да се продават на хора под 18 години, съобщава "Ройтерс".

Разрешено остава правото на компаниите да се рекламират и да продават продуктите си онлайн.

Много от производителите в двумилиардната индустрия се притесняваха от рестрикциите, но предложенията се оказаха по-либерални.

Според прогнозите до десетилетие електронната цигара ще изземе пазара на "тютюневите цигари" за 85 млрд. долара на година. 

В края на миналата година град Ню Йорк взе решение за забрана на електронните цигари на обществени места. Сред мотивите за утвърждаване на мярката беше доводът, че електронната цигара "отново нормализира пушенето на обществени места".

Според изследване на Центъра по контрол на тютюнопушенето към Университета в Калифорния употребата на електронна цигара не помага на отказването от цигарите. Тези, които използват заместителя, по-лесно губят мотив и желание да откажат цигарите.

Share Tweet Pin it Share
3 Коментара
  • Profile preview
    Нефертити
    23, 27, 29 Април 2014, 23:27

    Тези цигари са по-вредни и от обикновените.

    Предразсъдъците са за ограничените.

    !
  • Profile preview
    izabell
    17, 24, 28 Април 2014, 17:24

    Все пак предпочетоха забраната пред високите данъци.

    ! Оценка
    -2
  • Profile preview
    BarBQ
    16, 45, 28 Април 2014, 16:45

    Правилно.

    ! Оценка
        +2

Реклама »