Новини

Кулинарен маратон за деца на 16 май в София

Бакхус 15 май 2014, 16:31

Близо 750 деца от столични общински, частни и специализирани училища за деца с увреждания на възраст от 7 до 12 години ще вземат участие в традиционния Европейски ден за здравословно хранене и готвене с деца, организиран за осми път по инициатива на Представителството на Европейската комисия в България и Евро-Ток България (Европейската кулинарна асоциация).

Кулинарният маратон, който ще се проведе на 16 май 2014 година (петък) от 11.00 часа в градината на Гранд Хотел София , е част от опит за Рекорд на Гинес по едновременно готвене на деца. Празникът ще бъде открит от Огнян Златев, Ръководител на Представителството на ЕК в България. Заедно с децата и под напътствията на първокласниглавни готвачи от Евро-Ток България той ще приготви здравословно и балансирано меню. Към креативното готвене ще се присъединят и много родители, както и привърженици наидеята за Кулинарна революция.

Тази година инициативата ще се присъедини към световната кампания на Джейми Оливър Food Revolution Day. Кулинарният канал 24Kitchen ще подкрепи инициативата като през деня излъчи маратон на предаването "Джейми Оливър – Кулинарна революция".

Целта на Европейския ден за здравословно хранене и готвене с деца е чрез интерактивна образователна среда, допълваща традиционното обучение, да превърне децата от пасивни наблюдатели и консуматори в активни партньори и творци на собственото си знание по здравословно и балансирано хранене. Докато се забавляват, те приготвят вкусно меню и без усилия научават, че здравословно е разнообразното, балансирано и редовно хранене.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK