Новини

Българката Радослава Петрова с награда в Италия

Бакхус 18 юни 2014, 18:00

Българката Радослава Петрова е носителка на тазгодишната награда за иновация на групировката за международни парични преводи MoneyGram в Италия, пише сайтът www.bgnow.eu. Премията се присъжда всяка година на имигранти предприемачи на Апенините, за да отличи заслугите им в различни сфери на бизнеса.

Радослава е основателка и шеф на единствения изцяло женски кооператив за риболов в Италия "Био е маре". Той се намира в Марина ди Карара, Тоскана, и в момента освен българката в него работят още пет италианки на възраст 23-46 г. При основаването му преди няколко години в кооператива работеха жени от различни националности.

Кооперативът на 40-годишната пловдивчанка Радослава разполага с два магазина, в които продава собствени продукти от риба. "Био е маре" обхваща абсолютно всички етапи в сферата на риболова и преработката на риба – от улова рано сутрин в морето до почистването, продаването на рибата и приготвянето на биососове. Кооперативът на българката снабдява с риба и клиенти от крайбрежието. Неотдавна Радослава Петрова беше наградена и от кметството на Карара за заслугите си в развитието на бизнеса на града.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK