Новини

Четете в новия брой на "Бакхус": Вината, които промениха историята

Бакхус 31 октомври 2014, 15:00

Вината слагат своя отпечатък върху времето, както го правят хората – донякъде заради това кои са, донякъде заради това кои са им позволили да бъдат. Вярното вино на вярното място (или във вярното небце), изстреляно нагоре от обстоятелствата, окрилено от собствените си качества, то изведнъж се оказва да блести на върха. Или почти незабележимо, някъде в основите, да променя света наоколо.

В този текст енологът Лидия Пелова е избрала поредица вина, които през последните 15 години по един или друг начин сложиха началото на нова тенденция, мода. Въведоха нов сорт или пък бяха първите, създадени по нова технология. Направиха впечатление, което отекна. Получиха безпрецедентна награда. В тъканта на новото българско вино, особено на това, правено не индустриално, а както доброто вино трябва да се прави – с уважение, те бяха като нишките, които пробляснаха на светлината.

БАКХУС 150 можете да намерите в специализираните вериги Inmedio и Relay, в CASAVINO, във веригите хипермаректи Кауфланд, Билла, Пикадили и Фантастико, както и в бензиностанции OMV. Списанието може да бъде купено и онлайн на bacchus.bg/150 или тук:

Image and video hosting by TinyPic

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK