Новини

Южна Италия гостува за месец в Метро Кеш енд Кери

Бакхус 04 ноември 2014, 11:09

Над 60 различни храни и напитки от четири области на Южна Италия (Кампания, Пулия, Калабрия и Сицилия) ще предлага Metro Cash & Carry в шестте си магазина в София, Пловдив, Варна и Бургас от 6-ти ноември до 3-ти декември.  Кампанията "Най-доброто качество от Южна Италия" е организирана от италианската агенция ITA като част проекта "Export Sud", който цели да подпомогне износа на малките и средни предприятия от Южна Италия по света.

Българските потребители в най-големите градове в България ще имат възможност да се запознаят и оценят някои типични регионални специалитети, качествени продукти на малки и средни производители от Южна Италия, които трудно достигат до големите вериги в чужбина - вино, зехтин, кафе, паста, но също така и най-добрите традиционни сосове и още много специалитети.

Всеки петък и събота в периода между 6-ти ноември и 3-ти декември ще бъдат организирани и  дегустации на вино в двата магазина в столицата.

Въпреки че България е малък пазар, износът на италиански хранителни продукти продължава да расте и през първите шест месеца на тази година със 7,2%, което надхвърля 38 милиона евро - за сравнение растежът в останалата част на света е 2,7%. Същото важи и за продажбите на напитки, които са нараснали с 3,8% в България и с 1,8% по света.

Със сигурност има още потенциал за ръст на износа, свързан с нарастването на доходите и оценяването на добрата италианска кухня, което ще насърчи закупуването на качествени хранителни продукти, смятат от ITA.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK