Новини

Очаквайте скоро: модата на тайното меню

Бакхус 26 ноември 2014, 10:20

Почти всеки е гледал филм, в който придирчив клиент поръчва нещо от менюто, но така променя поръчката, че вече не става въпрос за първоначално описаното ястие, нещо като  прочутото "разклатено, не разбъркано", доведено до крайност.

Запознайте се с новата мода на "тайното меню". На сайта #HackTheMenu можете да се запознаете с видоизменени поръчки на част от най-големите гиганти за бързо хранене. Бъргърите, поничките, млечните шейкове, кафетата и латетата от #HackTheMenu не фигурират в официалните предложения на ресторантите, а в тайни менюта, "сътворени" от придирчиви клиенти, които се забавляват да комбинират къде по-сполучливо, къде - не, елементи от готовите менюта, после да снимат поръчката си и да споделят снимките из социалната мрежа.

Хакването на менюто стъпва върху раменете на малко по отдавнашната мода на кръстоските (спомнете си за кронъта - комбинация от донът и кроасан), която не спира да бълва нездрави смесвания. Сред "авторите" на тайни менюта има ентусиасти, които мечтаят да се прочуят като родители на поредния кулинарен мелез, по който светът ще полудее.
Европа засега пази мълчаливо неодобрение, но може би е въпрос на време тайното меню да доплува до нашите брегове и да завладее умовете на творчески настроените потребители на фаст фуд.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK