Новини

Uber започва доставки на храна

Бакхус 14 април 2015, 03:26

Платформата за превози с лични автомобили Uber (Убер) въвежда нова услуга – доставка на храна. UberFresh дебютира през декември в Лос Анджелис, а на 18 февруари тази година и Барселона осъмна с работещо приложение за експресна доставка на храна - UberEats.

UberFresh и UberEats осигуряват доставка на обяд или вечеря (в Ел Ей - и брънч) в рамките на максимум 10 минути. И двете под-апликации предлагат списък с избрани предложения от менюто на различни ресторанти, които се обновяват всяка седмица.

Uber постоянно експериментира с нови идеи. Съвсем неотдавна, компанията инсталира в населен с барове район на Торонто будка за тестване на алкохола в кръвта. С обещанието "вие пиете, ние караме", водачите са поканени да духнат в дрегера и, ако алкохолното съдържание в кръвта им е над допустимото,  шофьор на Uber ги закарва безплатно до вкъщи.

UberPool е друга услуга, която позволява на хората да споделят общо такси, ако са в една посока, и така да плащат по-малко. В Индия е възможно дори да повикаш моторизирана рикша през Uber.

Така че навлизането на компанията на нова територия - доставките на храна, не е никак изненадващо.

С какво тази услуга е по-добра от вече разработените на западния пазар? Първо, скоростта на доставка е трудна за надминаване. Второ, храната, от която избирате, е предварително селектирана и сведена до няколко безрискови варианта. 

Според "Гардиън", Uber се позиционира не като такси услуга, а като логистична компания. "Вместо да се сравняват с таксиметровите фирми, те смятат за конкуренти по-скоро американските пощи, FedEx  или DHL", смята анализатор, цитиран от The Guardian. Доставката на храна е само част от тези логистични операции.

Uber подготвя трескаво разширяването на мрежата от доставки, но от компанията не са склонни да разкрият кои са следващите градове, които ще се радват на услугата.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK