Новини

В Берлин за порция "Варуфакис"

Бакхус 03 август 2015, 15:38

Собственик на ресторант в Берлин припомни превърналият се в клише факт, че йероглифът на кризата съдържа и знак за шанс. Той включи в менюто си раздел "Финансова криза". 

Собственикът, Георгиус Хрисиди, е грък, който живее в Германия от 24 години и работи в ресторанта си Z за средиземноморска кухня в популярния квартал Кройцберг. 

Идеята му дошла преди седмици, по време на кулминацията на кризата. "В началото имах колебания дали хората няма да реагират отрицателно. Но не се получи така, по-скоро им е забавно."

Както може да се очаква, предложенията на масата са основните играчи от масата на преговорите. 

Секцията включва седем напълно нови ястия. Предястие "Ципрас" или калмари "МВФ", порция "Варуфакис", плато Schäublexit и Troikaminator III. Името "Шаублекзит" подсказва, че Хрисиди не е бил впечатлен от тактиката на финасовия министър. Иначе ястието е с агнешко и е едно от най-поръчваните.

Менюто е актуално до средата на август. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK