Новини

Спокойствие и само спокойствие

Бакхус 04 август 2015, 03:41

Миналия месец ресторант Flynn's в Куийнсленд предприе сигурно най-рисковото си решение: забрани достъпа на деца под седемгодишна възраст. Не толкова очаквано, крайната мярка е увенчана с небивал успех: оказва се, че за цялата си 14 годишна история ресторантът е отбелязал най-висок приход през уикенда, веднага след забраната. Това обявява самият собственик за австралийския "Бизнес инсайдър". 

Новото правило е реакция след инцидент с ревящо бебе. Случката е класическа – по време на обяд в ресторанта семейството било помолено от собственика Лиам Флин да напусне заведението. Майката си отмъстила с ревю в  Trip Advisor.  

Г-н Флин на свой ред избира да въведе ограничението, като обявява решението на страницата на ресторанта във Фейсбук.

Реакциите на клиентите в Trip Advisor в момента показват както нараснала популярност на мястото, така и спечелени твърди поддръжници на решението: "Фантастична идея. ... колко пъти деца са ми проваляли вечерята..."

Присъствието на деца в ресторантите е една от най-чувствителните теми за този бизнес. Въпреки положителния изход в австралийския случай, с еднакъв успех подобна забрана може да доведе до светкавично унищожаване на репутацията на ресторанта.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK